Oksekød i fad

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning til mosen har en passende konsistens. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. Kødsauce: Smelt en lille smørklat i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomat ketchup, paprika, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til. Hæld saucen i et smurt ovnfast fad (ca. 3 liter) og læg kartoffelmosen over som et låg. Bag retten midt i ovnen. Kan evt. varieres ved erstatte nogle af kartoflerne med gulerødder. Bagetid: Ca. 25 min. ved 200°. Vegetar variant: Erstat oksekødet med gulerødder og squash.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
1 kg Kartofler
1 dl Mælk (måske op til 1,5 dl)
Salt Groft
Peber friskkværnet
600 g Hakket oksekød
50 g Smør
1 tsk Paprika
1 stk. Løg mellemstort
1 dl Tomatketchup
1 stk. Gulerødder 1 pr. person/vegetar
0,5 stk. Squash 0,5 pr. person/vegetar
Delete | Edit |