Mørbrad stegt som vildt med hasselbagte kartofler

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Skræl kartoflerne skær fine riller mindst halvt ned i dem. Smør dem med olivenolie hvori der er oprørt paprika. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 55 min. Puds mørbraden og del baconen i mindre stykker, hvorefter den brunes i en stegegryde sammen med mørbraden. Når baconen er sprød tages den op og lægges til side. Hæld vand/rødvin ved mørbraden og tilsæt ribsgele, salt og peber. Lad mørbraderne stege under låg for svag varme i ca. 20 min. Vend den et par gange under stegning, og kom evt. lidt ekstra væde ved. Læg kødet til side, og lad det hvile under folie. Hæld fløde i gryden, og lad saucen koge. Jævn den eventuelt hvis den skal være tykkere. Smag til med salt, peber, lidt ribsgelé samt soja. Skær mørbraden i skiver og fordel den stegte bacon over. Server endvidere tyttebær som tilbehør.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
1 stk. Svinemørbrader stor
3 skiver Bacon
0,25 l Vand eller rødvin
0,25 l Piskefølde
Salt og peber
1 kg Kartofler
1 tsk Paprika
2 spsk Olivenolie
Tyttebær
Ribsgele
Soja
Delete | Edit |