Mørbrad stegt som vildt med hasselbagte kartofler
Skræl kartoflerne skær fine riller mindst halvt ned i dem. Smør dem med olivenolie hvori der er oprørt paprika. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 55 min.
Puds mørbraden og del baconen i mindre stykker, hvorefter den brunes i en stegegryde sammen med mørbraden. Når baconen er sprød tages den op og lægges til side.
Hæld vand/rødvin ved mørbraden og tilsæt ribsgele, salt og peber. Lad mørbraderne stege under låg for svag varme i ca. 20 min. Vend den et par gange under stegning, og kom evt. lidt ekstra væde ved.
Læg kødet til side, og lad det hvile under folie.
Hæld fløde i gryden, og lad saucen koge. Jævn den eventuelt hvis den skal være tykkere. Smag til med salt, peber, lidt ribsgelé samt soja.
Skær mørbraden i skiver og fordel den stegte bacon over. Server endvidere tyttebær som tilbehør.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
1 stk. | Svinemørbrader | stor |
3 skiver | Bacon | |
0,25 l | Vand | eller rødvin |
0,25 l | Piskefølde | |
Salt og peber | ||
1 kg | Kartofler | |
1 tsk | Paprika | |
2 spsk | Olivenolie | |
Tyttebær | ||
Ribsgele | ||
Soja |

