Farseret aubergine med tomatkompot
Tilbered kogte nye kartofler, båndspagetti eller pasta til.
Rør kødet til en lind fars med ost, æg, salt, friskkværnet peber og vand. For vegetarer erstattes kødet med hakkede champion.
Skær auberginen i 1/2 cm tykke skiver. Rist dem møre i olivenolien på en pande.
Tilsæt salt, friskkværnet peber og presset hvidløg. Smør fire portionsskåle eller en postejform med olie. Arranger de stegte aubergineskiver i bunden og op ad kanten. Fyld farsen i formen/e. Stil evt. retten på køl, indtil den skal i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter (afhængig af formens størrelse). Mærk med en kniv om den er færdig = fast.
Svits de skivede løg i lidt olie uden at de får farve. Tilsæt halve tomater, vineddike, brun farin samt salt og friskkværnet peber. Læg låg på og kog kompotten ved svag varme indtil tomaterne er bløde. Smag til.
Hæld væsken fra i en skål først. Vend aubergine/farsen ud og anret den med tomatkompot. Drys purløg over.
Da mange børn er ikke ligefrem vilde med aubergine, kan man vælge at lave frikadeller til børnene.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
400 g | Hakket kalv eller flæsk | |
100 g | Revet Emmentaler | eller fåreost |
1 stk. | Æg | |
2 dl | Vand | |
Salt | ||
Friskkværnet peber | ||
400 g | Aubergine | |
1 fed | Hvidløg | |
Olivenolie | ||
100 g | Løg | eller rødløg |
500 g | Cherry tomater | |
0,3 dl | Sherry- eller rødvinseddike | |
0,5 spsk | Brun farin | |
1 bundt | Purløg | hakket |
Nye kartofler | eller båndspagetti | |
200 g | Champion | (kød erstatning for vegetarer) |

