Opskrifter
Ugeplanen
Indkøbslisten
...
Register
Login
Boller i karry
Anvend:
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en gryde med stor overflade over varmen med letsaltet vand. Læg evt. kryddergrønt i gryden. Hak løget fint. Kom fars, æg, 1/4 af løget, salt og peber i en skål. Rør farsen godt igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand, og form bollen med ske og hånd. Man kan kun koge ét lag boller ad gangen. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden. Kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne. Kogevandet sies til senere anvendelse i karrysovsen. Karrysovs: Svits resten af løgene klare i smør/margarine, uden at de tager farve. Drys karry og finrevet skrællet æble i, og lad det svitse lidt. Drys melet over, og rør til det er helt opsuget. Hæld lidt siet kødbollevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand (0,6 liter til 4 personer). Tilsæt estragon. Lad sovsen småkoge 5 min. Smag til. Varm bollerne i sovsen.
Samlet tid
Arbejdstid
Ingridienser
500 g
Svinefars
1 stk.
Løg
finhakket
1 stk.
Æg
20 g
Margarine
1 stk.
Madæble
skrællet
2 tsk
Karry
2,5 spsk
Mel
450 g
Ris
0,5 tsk
Estraton
Delete
|
Edit
|