Moussaka

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 10 min. Dup auberginerne tørre og rist dem i gyldent smør i en pande. Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Smag til. Vegetar udgaven kan laves ved at erstatte kødet med champion og kartofler. Opvarm Mornaysausen i en gryde. Læg halvdelen af auberginerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld Mornaysausen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 45 - 50 min.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
2,5 stk. Auberginer
2 stk. Løg Mellemstore, hakkede
2 fed Hvidløg knust
600 g Hakket oksekød evt. hakket lammekød
30 g Smør
1 dåser Tomatpure ca. 140g
1 dl Vand
2 tsk Salt groft
Peber friskkværnet
2 spsk Rasp
150 g Champion til vegetar version
300 g Kartofler til vegetar version, i skiver - gerne frosne
7,5 dl Mornaysauce måske 1 liter
Delete | Edit |