Osso buco med kartoffelmos
Skær med en skarp kniv (eller saks) små snit i den hinde som løber rundt om kødskiverne for hver 2 cm. Fjern større stykker af fedt fra kødet. Krydr kødet med salt og peber, og brun det ved kraftig varme i margarine i en dyb pande. Tag kødet op af panden.
Skræl og hak løg og hvidløg. Skær bladselleristilkene i tynde skiver. Svits løg, hvidløg og bladselleri i margarinen.
Skræl gulerødder og skær dem i skiver eller små stave efter temperament.
Kom kødet tilbage i gryden. Drys mel over kødet, og hæld hvidvinen over. Tilsæt de hakkede tomater, gulerødder og rosmarin. Lad retten småsimre 2 - 3 timer, indtil kødet er mørt.
Skræl kartofler, og skær dem i halve. Kog kartofler i en gryde i ca. 25 min. indtil de er møre, og kan moses.
Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt smør. Rør rundt til det er smeltet. Tilsæt salt og peber mens der gradvis spædes mælk i under piskning indtil mosen har den rette konsistens.
Bland en gremolada af revet citronskal med hakket persille og 2 fed presset hvidløg.
Tag kødet op af gryden og kog sovsen ind til en passende konsistens med maizena. Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
Serverer osso buco med kartoffelmosen. Gremoladaen drysset over kødet.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
2 stk. | Løg | |
2 fed | Hvidløg | |
1 kg | Osso buko | |
2 stk. | Bladselleri | |
2 dl | Hvidvin | |
1 dåser | Flåede tomater | |
40 g | Stege margarine | |
2 spsk | Hvedemel | |
4 spsk | Rosmarin | |
Havsalt | ||
Sort peber | friskkværnet | |
1 tsk | Citronskal | |
4 spsk | Persille | |
1 kg | Kartofler | |
5 dl | Mælk | |
20 g | Smør | |
2 stk. | Gulerødder |

