Jordskokkesuppe

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Skræl jordskokkerne - tag dig god tid da de er svære at skrælle helt rent. Tag 2 jordskokker fra til garniture, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern. Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste - sauter i et par minutter, uden at grønsagerne tager farve. Tilsæt bouillon eller vand, og lad suppen koge i 20 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par min. mere. Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter salt tidligere i processen, kan jordskokkerne være svære at blende helt ud i suppen. Skær chorizoen ud i helt små tern og steg dem let på panden, så chorizoen bliver lidt sprød og taber lidt fedt. Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg. Server suppen i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokketern og ristet chorizo og skåret purløg ned i hver potion.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
500 g Jordskokker
0,5 stk. Løg
1 fed Hvidløg
2 spsk Olivenolie
3 stilke Timian
8 dl Hønsebouilon eller vand
2,5 dl Piskefløde
Havsalt
Peber friskkværnet
2 spsk Ciddereddike
50 g Chorizo eller bacon
1 bundt Purløg
Delete | Edit |