Mørbrad med julens frugter
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand.
Puds mørbraden. Brun den derefter og krydr med salt og peber. Tilsæt rødløg i både, svesker (ca. 2/3), tranebær, krydderier, hvidvin, appelsinsaft og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min.
Tag kødet op og hold det varmt. Fjern stjerneanis, nelliker, svesker og kanelstang. Jævn saucen med majsstivelse. Krydr med salt og peber.
Mos kartoflerne og rør dem sammen med flødeost og 3 af sveskerne skåret i små stykker. Tilsæt mælk til den ønskede stivhed opnås. Smag til med salt.
Skær kødet i lidt tykke skiver, og hæld saucen over.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
500 g | Svinemørbrad | |
Olie eller smør | til stegning | |
3 stk. | Rødløg | |
10 stk | Svesker | uden sten |
2 spsk | Tranebær | soltørrede |
1 stk. | Kanelstang | |
6 stk. | Nelliker | |
2 stk. | Stjerneanis | |
1 dl | Hvidvin | |
1 dl | Appelsinsaft | svarer til saften fra én appelsin |
1 dl | Bouillon | svine |
Majsstivelse | ||
1 kg | Kartofler | |
100 g | Flødeost | naturel |

