Mørbrad med julens frugter

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand. Puds mørbraden. Brun den derefter og krydr med salt og peber. Tilsæt rødløg i både, svesker (ca. 2/3), tranebær, krydderier, hvidvin, appelsinsaft og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min. Tag kødet op og hold det varmt. Fjern stjerneanis, nelliker, svesker og kanelstang. Jævn saucen med majsstivelse. Krydr med salt og peber. Mos kartoflerne og rør dem sammen med flødeost og 3 af sveskerne skåret i små stykker. Tilsæt mælk til den ønskede stivhed opnås. Smag til med salt. Skær kødet i lidt tykke skiver, og hæld saucen over.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
500 g Svinemørbrad
Olie eller smør til stegning
3 stk. Rødløg
10 stk Svesker uden sten
2 spsk Tranebær soltørrede
1 stk. Kanelstang
6 stk. Nelliker
2 stk. Stjerneanis
1 dl Hvidvin
1 dl Appelsinsaft svarer til saften fra én appelsin
1 dl Bouillon svine
Majsstivelse
1 kg Kartofler
100 g Flødeost naturel
Delete | Edit |