Lasagne Italienne

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Kødsauce: Svits de hakkede løg til de er gyldne i smør/margarine. Tilsæt og svits det hakkede kød. Tilsæt derefter krydderier (basilikum, oregano, salt, peber), tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom ost, fløde og krydderier (muskatnød, salt, hvid peber) i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til. Smør et ovnfast fad med smør/margarine. Læg lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørret herpå. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200° i 35 - 40 minutter til overfladen er gylden og lasagnen mør.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
500 g Oksekød hakket
1 stk. Løg stort
25 g Smør/margarine
Salt groft
Peber friskkværnet
1 tsk Basilikum eller timian
0,5 tsk Oregano
1 dåser Tomatpuré
2 dl Bouillon Okse
3,5 spsk Hvedemel
0,5 l Mælk varm / kogene
1 dl Fløde
0,5 tsk Muskatnød
175 g Revet ost mild
250 g Lasangeplader forkogte
Rasp
Hvid peber
Delete | Edit |