Blomkålsgratin

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Del blomkålen i mindre buketter. Kog dem sprøde i letsaltet vand + mælk, ca. 5 minutter. I retten kan der også tilsættes gulerødder i tern. I så fald skal disse også koges let sammen med blomkålen. Tag grøntsagerne op og gem væden til næste trin. Rør melet ud i det smeltede smør og hæld mælk/vand kogelagen i lidt efter lidt, under omrøring. Kog saucen igennem et par minutter - til den er jævn. Smag til med salt, hvid peger og muskatnød. Lad saucen køle af. Rør æggeblommer i saucen, når den er kølet en del af. Saucen skal forsat virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Fordel blomkålen (og gulerødder) i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Retten kan også varieres ved desuden at tilsætte skinketern. Vend æggehvider i saucen og hæld den over blomkålshovederne. Fordel et tyndt lag rasp over gratinen. Kom små smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C almindelig ovn. Der kan eventuelt drysses lidt parmesanost over retten, inden den gratineres.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
1 stk. Blomkålshoved
1,5 dl Vand
3 dl Mælk
40 g Smør
50 g Mel
Salt
Peber Hvid
Muskatnød
5 stk. Æg
Rasp
150 g Skinketern
Delete | Edit |