Culottesteg med hasselback kartofler og whisky sovs.
Det første du skal gøre er at fjerne senerne fra bagsiden. De skal væk, da de kan være svære at tygge.
Herefter skal du “ridse” oversiden af culotten. Du skal lave et ternet mønster og du må helst ikke skære helt ned til kødet. Hvis din kniv er meget skarp, så kan du nøjes med at trække den hen over overfladen uden at trykke ned.
Stegen gnides grundigt med salt og hvidløg og lægges i en lille bradepande smurt med olivenolie. Du skal IKKE hælde vand ved som mange opskrifter foreskriver!
I opskriften er tiden X afhængig af culotte størrelsen.
1,0 - 1,3kg: X = 10min.
1,3 - 1,5kg: X = 12min.
1,5 - 1,7kg: X = 15min.
1,7 - : X = 20min.
Step 1: Stil culotten i den 180 grader varme ovn (X min.)
Step 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (X min.)
Step 3: Sæt culotten tilbage i ovnen (X min.)
Step 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (X min.)
Step 5: Kom et stegetermometer i culotten så spidsen af nålen er i midten af kødet. Sæt culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 54 grader.
Step 6: Pak culotten ind i 3 lag stanniol, hæld vædsken fra det ovnfaste fad over i en skål så den evt. kan bruges til sovsen, og stil pakken tilbage i fadet.
Step 7: Lad culotten hvile i 45 minutter inden du skærer den ud. (Det var ikke en skrivefejl – der er faktisk tale om femogfyrre lange minutter).
Nu kan du skære kødet – og det er med garanti mørt og dejligt rosa.
Vigtigt: Husk altid at starte med at skære fra den spidse ende af culotten. Når du knap halvejs inde i stegen skal du begynde at skære på den anden led. Her er jeg ved at skære den næstsidste skive inden jeg “vender”
Hasselback kartoflerne: Skræl dem. Lav tynde skiver ved at skærer 2/3 dele ned igennem kartoflen på tværs. (Pas på ikke at skære for dybt, da de så flækker helt)
Lægges på bagepapir i en bradepande. Rør olivenolie sammen med paprika and salt. Pensl kartoflerne med blandingen.
I ovnen ved 225 grader i ca. 60 min. til de er gylden brune i toppen.
Whisky sauce: Bland alle ingredienserne (fløde, whisky, barbecue sovs, rosmarin, paprika, karry, salt, peber) og skyen fra sovsen i en gryde og lad saucen koge op.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
1,1 kg | Culottesteg | |
2 tsk | Salt | groft |
4 fed | Hvidløg | |
24 stk. | Kartofler | |
3 spsk. | Olivenolie | |
1 tsk | Paprika | |
1 tsk | Salt | |
0,25 l | Fløde | |
4 spsk | Whisky | |
0,9 dl | Barbecue sovs | |
1 tsk | Rosmarin | stødt |
1 tsk | Paprika | |
1 tsk | Karry | |
1 tsk | Salt | |
Pebber |

