Shepherds Pie med grønt fyld

Anvend:

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Skræl og kog kartoflerne uden salt. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og skær dem og bladsellerien og championerne i tern. Varm olie op i en gryde og steg løg, sellerien, gulerødderne og endelig championerne. Lad champignonerne stege, til de har afgivet det meste af væden. Tilsæt balsamico og lad den koge ind. Hæld væsken fra linserne og tilsæt dem sammen med tomater, grøntsagsbouillon, vin, engelsk sauce, laurbærblade, timian og persille. Mens sovsen simrer, moses kartoflerne og blandes med smør, mælk, salt og peber. Kom grøntsagssovsen i bunden af et ildfast fad. Portionen passer til et fad i størrelsen 30 x 24 x 5 centimeter. Bag retten ved 180 grader i en halv time. Toppen skal være gylden. Man kan sætte den under ovnens grillfunktion et par minutter for at få et gyldent låg. Lad den hvile nogle minutter inden servering. Tip: Har man for eksempel pastinak, knoldselleri eller persillerod til overs, kan man erstatte nogle af kartoflerne i mosen med rodfrugter.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser
1 kg Kartofler gerne bagekartofler
50 g Smør
1 dl Mælk
Salt og peber
2 stk. Løg
4 fed Hvidløg
2 stk. Gulerødder
2 stk. Blegselleri
Olie til stegning
2 spsk Balsamicoeddike
1 dåser Linser sorte
1 dåser Tomater hakkede
2 dl Grøntsagsboullion
1 dl Rødvin
1 spsk Engelsk sauce
2 stk. Laurbærblade
2 tsk Timian
2 tsk Persille
250 g Champion i skiver (evt. fra glas)
Delete | Edit |