Hakkebøf med bløde løg
Kartoflerne skrældes og koges med lidt salt.
Løgene pilles, halveres og skæres i halv-skiver. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme.
Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte. De tages af panden og holdes varme, dækket med løgene.
Panden koges af med bouillon. Tilsæt evt. 1/2 tsk. hvidvinseddike og 1 knivspids sukker. Tilsæt derefter mælken og jævn med mel. Den farves med kulør og smages til med salt og peber.
Serveres gerne med surt.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
600 g | Oksekød | hakket |
4 stk. | Løg | |
100 g | Smør | |
1 kg | Kartofler | |
Salt og peber | ||
2,5 dl | Oksebulion | |
2,5 spsk | Mel | evt. maizena |
Kulør | ||
Asier | eller syltede/drue agurker | |
2,5 dl | Mælk |

