Cæsarsalat med kylling / halloumi
Dressing:
Start med at lave dressingen. Kom ansjosfileter, æggeblomme, vand, citronsaft, dijonsennep og olie i en blender, og kør, til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.
Tilsæt nu revet parmesan, og blend igen. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
Kylling / Halloumi:
Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen.
Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.
I vegetar versionen skæres Halloumi osten i 1 cm tykke skiver som steges på en grillpande et par minutter til de har fået mørke striber.
Croutoner:
Skær pita brøddet i 1 x 1 cm store stykker og put det i en frysepose. Hæld rapsolie ved og en lille håndfuld groft salt. Vend posen mange gange så olie og salt fordeles på brødet. Fordel brødet på et stykke bagepapir i ovnen og bag dem i ca. 10 minutter. Hold øje med at de ikke får for meget.
Salat:
Skyl og pluk salatbladene, og læg dem på et salatfad. Dryp dressing over, og fordel kyllingekød/Halloumi og croutoner/brød over salaten. Riv parmesan ost over, og servér.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
1 stk. | Æggeblomme | |
1 tsk | Dijonsennep | |
2 spsk | Citronsaft | eller hvidvinseddike |
0,5 tsk | Salt | Groft, til dressing |
1 spsk | Vand | |
400 g | Kyllingefiletter | alternativ Halloumi |
250 g | Halloumi ost | alternativ til kylling |
0,5 tsk | Salt | Groft, til kyllingen |
75 g | Parmesanost | 40g i dressing, resten ved servering |
2 stk. | Ansjosfileter | |
0,5 dl | Olivenolie | til dressing |
4 stk. | Hjertesalat | |
2 stk. | Groft pitabrød | alternativ til croutoner |
0,5 dl | Rapsolie | til croutoner |

