Pizza
Gæren røres ud i vandet. Olie, sukker og salt blandes i. Melet blandes i lidt efter lidt og æltes godt. Når dejen er glat, smidig og ikke klistret, deles den i 2 lige store klumper og hæver i 30 minutter.
Forbered resten mens dejen hæver.
Svits det finthakkede løg i olien og tilsæt derefter de flåede tomater, soltørrede tomater og hvidløg. Kog tomatsaucen ved svag varme i ca. 20 min. og smag til med salt og peber.
Rul pizzadejen tyndt ud. Smør tomatsaucen ud over dejen.
Du kan forbage bundene i 5 minutter med tomatsauce (og ost).
Derefter putter du fylden på. Fordel løg og peberfrugter i strimler over tomatsaucen.
Fordel osten over pizzaen og læg til sidst pepporeni skiverne ovenpå.
Der kan også anvendes svitset oksefars og majs som fyld evt. på halvdelen af pizzaen.
Bag pizzaen ved 200 grader varmluft i ca. 15 til 25 min afhængig af om den er blevet forbagt.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
1 dåser | Flåede tomater | |
1 stk. | Løg | finthakket |
1 fed | Hvidløg | presset |
Olivenolie | ||
1 stk. | Løg | |
1 stk. | Peberfrugt | |
Mozzarella | Frisk bold eller 200 g revet | |
150 g | Pepperoni pølse | i skiver |
150 g | (Oksefars) | |
100 g | (Majs) | |
5 stk. | Soltørrede tomater | |
200 g | Gratineringsost | |
25 g | Gær | |
350 g | Hvedemel | |
150 g | Rugmel | groft |
1,5 spsk. | Olivenolie | |
1 spsk | Sukker | |
2,5 dl | Vand | Lunkent |
0,5 spsk | Salt |

