Grillstegt svinemørbrad, grøntsager og kartofler
Mørbrad
Bland ingredienserne til marinaden (brun farin, sød chilisause, kikkoman, vand, hvisløg og tabasco) sammen og lad mørbraden trække i marinaden et par timer i køleskabet.
Grøntsager (gulerødder, forårsløg & peberfrugter):
Gør grønsagerne i stand, skær dem i ensartede stykker og læg dem i en foliebakke med smør, balsamicoeddike og honning. Foliebakken stilles i grillen i ca.30 min.(indirekte varme).
Kartofler:
Skyl et halvt kilo små kartofler og efterse dem for pletter.Vend dem i ganske lidt olie i foliebakken og drys med salt.Tilberedning i grillen eller ovnen: ca.30 min.
Hvis du bruger kul-og gasgrill med låg: Smør risten over den direkte varme med olie og brun mørbraden dér.Når den er brunet på alle sider, flyttes den til indirekte varme og griller færdig i ca.15 min. Pensl mørbraden med marinaden et par gange undervejs. Hvis du bruger elgrill: Pensl risten med olie og steg kødet på højeste trin i ca.15 min.
Samlet tid
Personer
Arbejdstid
Ingridienser | ||
---|---|---|
1 stk. | Svinemørbrad | evt. 2 stk. |
3 spsk | Brun farin | |
2 spsk | Sød chilesause | |
2 spsk | Kikkoman teriyakimarinade | |
2 spsk | Vand | |
3 fed | Hvidløg | pressede |
Tabasco | efter behag | |
4 stk. | Gulerødder | |
5 stk. | Forårsløg | |
1 stk. | Rød pebberfrugt | |
1 stk. | Grøn pebberfrugt | |
4 spsk | Olie | |
2 spsk | Balsamicoeddike | |
2 spsk | Honning | |
0,5 kg | Kartofler | små |

