Oksekød i fad
Udskriv
for
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning til mosen har en passende konsistens. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Kødsauce: Smelt en lille smørklat i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kød i smørret og tilsæt tomat ketchup, paprika, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag til. Hæld saucen i et smurt ovnfast fad (ca. 3 liter) og læg kartoffelmosen over som et låg. Bag retten midt i ovnen.

Kan evt. varieres ved erstatte nogle af kartoflerne med gulerødder.

Bagetid: Ca. 25 min. ved 200°.

Vegetar variant: Erstat oksekødet med gulerødder og squash.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
1 kg Kartofler
1 dl Mælk, (måske op til 1,5 dl)
Salt, Groft
Peber, friskkværnet
600 g Hakket oksekød,
50 g Smør,
1 tsk Paprika,
1 stk. Løg, mellemstort
1 dl Tomatketchup,