Mørbrad stegt som vildt med hasselbagte kartofler
Udskriv
for
Skræl kartoflerne skær fine riller mindst halvt ned i dem. Smør dem med olivenolie hvori der er oprørt paprika. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 55 min.

Puds mørbraden og del baconen i mindre stykker, hvorefter den brunes i en stegegryde sammen med mørbraden. Når baconen er sprød tages den op og lægges til side.

Hæld vand/rødvin ved mørbraden og tilsæt ribsgele, salt og peber. Lad mørbraderne stege under låg for svag varme i ca. 20 min. Vend den et par gange under stegning, og kom evt. lidt ekstra væde ved.

Læg kødet til side, og lad det hvile under folie.

Hæld fløde i gryden, og lad saucen koge. Jævn den eventuelt hvis den skal være tykkere. Smag til med salt, peber, lidt ribsgelé samt soja.

Skær mørbraden i skiver og fordel den stegte bacon over. Server endvidere tyttebær som tilbehør.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
1 stk. Svinemørbrader, stor
3 skiver Bacon
0,25 l Vand, eller rødvin
0,25 l Piskefølde,
Salt og peber,
1 kg Kartofler
1 tsk Paprika
2 spsk Olivenolie
Tyttebær
Ribsgele
Soja