Penne carbonara
Udskriv
for
Kog pastaen i let salte vand (tjek kogetiden på emballagen).

Steg pancettaen sprød i lidt olivenolie ved lav varme, mens pastaen koger. Alternativt kan den også "steges" i mikrobølgeovnen ved at lægge den på en tallerken med et stykke køkkenrulle over. Den skal varmes til den er gylden (ca. 8 min. ved fuld styrke for 150g)

Bryd det i mindre stykker og stil til side.

Pisk æggeblommer, fløde og halvdelen af parmesanen sammen i en skål.

Forbered salaten med tomater, agurk og feta.

Hæld vandet fra, når pastaen er færdig. Dryp af og vend den øjeblikkeligt med den varme, sprøde pancetta og æggemassen. Når carbonara kommes i æggemassen øjeblikkeligt, så får varmen æggene til at koagulere. Tilsæt kværnet sort peber, og lidt ekstra parmesan.

Servér øjeblikkeligt med en stor skål grøn salat og en god flaske rødvin.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
Olivenolie,
5 stk. Æggeblomme,
1 dl Piskefølde,
125 g Revet parmesan,
salt,
peber, friskkværnet
salat
3 stk. Tomater
400 g Penne, pasta
300 g Pancetta, eller tørsaltet bacon
0,5 stk. Agurk,
0,25 dåser Feta,