Kylling wok med æbler og sprøde risnudler
Udskriv
for
Kog risene efter anvisningen på pakken.

Knæk nudlerne i mindre stykker. Lad olien blive godt varm i en lille, tykbundet gryde. Steg nudlerne under omrøring ca. 1 min. til de er gyldne og "poppede". Lad nudlerne dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem med salt.

Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom olien i og steg kyllingestrimlerne under omrøring i ca. 4 min. Tag kødet op. Tør grøntsagerne godt (så olien ikke sprøjter). Steg bladselleri, porrer, gulerødder og minimajs i ca. 1 min. Tilsæt æbelbåde og steg i yderligere ca. 2 min. Vend kyllingekødet i retten sammen med salt og peber.

Sur/sød saucen kan også vendes i, eller man kan varme den ved siden af. Så kan børn og andre sarte sjæle selv vælge hvor meget de vil blande i deres egen portion.

Varm retten igennem, smag til.

Nudlerne serveres ved siden af og drysses over retten efter behag.

Tip: I stedet for risnudler kan man servere 50g ristede, saltede cashewnødder.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
25 g Tynde risnudler, tørrede, eller ristede, saltede cashewnødder (dobbelt mængde)
1 dl Vindruekerneolie,
0,25 tsk Salt, groft
300 g Kyllingefileter, i 1 cm stykker
150 g Bladselleri, i 1 cm stykker
150 g Porre, i skrå ringe
300 g Æbler, uskrællede i både (f.eks. mutzu)
2,5 dl Sur/sød sauce,
1 tsk Salt, groft
Peber, friskkværnet
320 g Ris, evt. jasminris
6 stk. Mini majs, delt i mindre stykker
2 stk. Gulerødder, delt i mindre stykker