for
|
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 10 min. Dup auberginerne tørre og rist dem i gyldent smør i en pande.
Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Smag til.
Vegetar udgaven kan laves ved at erstatte kødet med champion og kartofler.
Opvarm Mornaysausen i en gryde.
Læg halvdelen af auberginerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld Mornaysausen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 45 - 50 min. |
|
|
 |
| Arbejdstid |
Antal personer | Samlet tid |
2,5 stk. Auberginer |
2 stk. Løg, Mellemstore, hakkede |
2 fed Hvidløg, knust |
600 g Hakket oksekød, evt. hakket lammekød |
30 g Smør, |
1 dåser Tomatpure, ca. 140g |
1 dl Vand, |
2 tsk Salt, groft |
Peber, friskkværnet |
2 spsk Rasp, |
150 g Champion, til vegetar version |
300 g Kartofler, til vegetar version, i skiver - gerne frosne |
7,5 dl Mornaysauce, måske 1 liter |
|
|
|