Moussaka
Udskriv
for
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 10 min. Dup auberginerne tørre og rist dem i gyldent smør i en pande.

Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Smag til.

Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier (salt, peber & muskatnød), ost og fløde i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.

Læg halvdelen af auberginerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld bechamelsaucen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 50 min.

Lav salat med f.eks. tomater, agurk og feta som tilbehør.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
2,5 stk. Auberginer
2 stk. Løg, Mellemstore, hakkede
2 fed Hvidløg, knust
600 g Hakket oksekød, evt. hakket lammekød
30 g Smør,
1 dåser Tomatpure, ca. 140g
1 dl Vand,
2 tsk Salt, groft
Peber, friskkværnet
30 g Smør,
3,5 spsk Hvedemel,
0,5 l Mælk,
0,5 tsk Salt, Groft
1 tsk Muskatnød, revet
150 g Ost, f.eks. mild Danbo
1 dl Fløde, 13%
2 spsk Rasp,
Iceberg salat
3 stk. Tomater, i både
0,5 stk. Agurk
100 g Feta