Moussaka
Udskriv
for
Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 10 min. Dup auberginerne tørre og rist dem i gyldent smør i en pande.

Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i gyldent smør. Tilsæt tomatpure, vand, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Smag til.

Vegetar udgaven kan laves ved at erstatte kødet med champion og kartofler.

Opvarm Mornaysausen i en gryde.

Læg halvdelen af auberginerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld Mornaysausen over retten og drys med rasp. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 45 - 50 min.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
2,5 stk. Auberginer
2 stk. Løg, Mellemstore, hakkede
2 fed Hvidløg, knust
600 g Hakket oksekød, evt. hakket lammekød
30 g Smør,
1 dåser Tomatpure, ca. 140g
1 dl Vand,
2 tsk Salt, groft
Peber, friskkværnet
2 spsk Rasp,
150 g Champion, til vegetar version
300 g Kartofler, til vegetar version, i skiver - gerne frosne
7,5 dl Mornaysauce, måske 1 liter