Lyssej med svampe bagt i spidskål
Udskriv
for
Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3 min. Sæt kartoflerne over og koge.
Lad kålbladene køle af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk. olie. Krydr med salt og peber.

Skær lyssejen i 4 stykker. Smør en stor kop med lidt olie. Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet. Vend det fyldt kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade. Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min. ved 180 grader.

Tomatcoulis:
Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne. Svits hvidløgene i 1 spsk. olie hurtigt i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin. Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.

Sprød Blomkål:
Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget. Steg blomkål i 1 spsk. olie på en pande i 3 min. Tilsæt skalotteløg, salt og peber.

Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, nye kartofler og godt brød.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
4 stk. Spidskålsblade, Store
400 g Svampe, blandede fx. østershatte, markchampingnoner eller kejserhatte
3 spsk Olivenolie
400 g Lyssejfilet, uden skin og ben
250 g Cherrytomater,
2 fed Hvidløg,
1 dl Hvidvin,
salt & peber,
250 g Blomkål,
2 stk. Skalotteløg,
800 g Kartofler, nye