Vildlaks med rodfrugter
Udskriv
for
Den optøede fisk renses (for skæl, finner, hoved og hale hvis disse sidder på) og skylles af. Fisken lægges på et stykke sølvpapir, gnides med salt både udenpå og indeni. Det halve af citronen presses over begge sider af fisken, og saften af den anden halvdel kommes indeni. Persillen skylles, stænglerne fjernes og fyldes i fisken. Et nyt stykke sølvpapir kommes over fisken og kanterne af de to stykker sølvpapir rulles sammen (op imod toppen af fisken), så der dannes en safttæt indpakning. Fisken bages i ca. 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn.

Skræl kartoflerne og sæt dem til at koge.

Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i stave. Varm olien op på en pande, og steg citronskiverne til de er gyldne. Tilsæt rodfrugtstavene og steg dem med. Vend ofte rodfrugterne, så de bliver stegt på alle sider uden at blive brune.

Sovsen tilberedes som anvist.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
800 g Vildlaks
Persille
Salt
1 breve Hollandaisesauce
1 kg Kartofler
4 stk. Gulerødder
4 stk. Pastinak
2 spsk Olie, Oliven eller raps
1 stk. Citron, i skiver