Denne ret er primært for voksne. Børn spiser formentlig kun bøf og bolle.
Skræl sellerien og skær den i stave, der gnides med olie og krydres med salt og peber. Læg dem på bagepapir på bagepladen, og ovnsteg dem ved 190 grader i 30 min, til de er gyldne.
Skær løgene i fine skiver, steg dem bløde og blanke i 1 spsk. olivenolie, og kom nu balsamico ved. Steg videre, til de er gyldne, kom sukkeret ved, og steg lidt videre, krydr med salt og peber.
Skær stokken fra svampene. Skær svampene i skiver, rist dem på panden med 1 tsk. olivenolie.
Skræl rødbeden, og skær den i ultrafine skiver på et mandolinjern. Dryp dem med glaze, når de anrettes.
Lun bollerne, og skyl og tør salaten.
Form kødet, hak med kniven på kryds og tværs. Gnid bøfferne med olivenolie, krydr med salt og peber, og steg dem til ønsket rødme.
Anret bollerne med salat, bøf, løg og svampe og med sellerifrites og rødbede med glaze ved siden af. |