Mørbrad med julens frugter
Udskriv
for
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand.

Puds mørbraden. Brun den derefter og krydr med salt og peber. Tilsæt rødløg i både, halve abrikoser, svesker (ca. 2/3), tranebær, krydderier, hvidvin, appelsinsaft og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min.

Tag kødet op og hold det varmt. Jævn saucen med majsstivelse. Krydr med salt og peber.

Mos kartoflerne og rør dem sammen med flødeost og den sidste 1/3 af sveskerne. Tilsæt mælk til den ønskede stivhed opnås. Smag til med salt.

Skær kødet i lidt tykke skiver, og hæld saucen over.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
500 g Svinemørbrad
Olie eller smør, til stegning
3 stk. Rødløg,
100 g Abrikoser, soltørrede
100 g Svesker, uden sten
2 spsk Tranebær, soltørrede
1 stk. Kanelstang,
6 stk. Nelliker,
2 stk. Stjerneanis,
1 dl Hvidvin,
1 dl Appelsinsaft, svarer til saften fra én appelsin
1 dl Bouillon, svine
Majsstivelse
1 kg Kartofler
100 g Flødeost, naturel