for
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i usaltet vand.
Puds mørbraden. Brun den derefter og krydr med salt og peber. Tilsæt rødløg i både, svesker (ca. 2/3), tranebær, krydderier, hvidvin, appelsinsaft og bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 15 min.
Tag kødet op og hold det varmt. Fjern stjerneanis, nelliker, svesker og kanelstang. Jævn saucen med majsstivelse. Krydr med salt og peber.
Mos kartoflerne og rør dem sammen med flødeost og 3 af sveskerne skåret i små stykker. Tilsæt mælk til den ønskede stivhed opnås. Smag til med salt.
Skær kødet i lidt tykke skiver, og hæld saucen over. |
|
|
 |
| Arbejdstid |
Antal personer | Samlet tid |
500 g Svinemørbrad |
Olie eller smør, til stegning |
3 stk. Rødløg, |
10 stk Svesker, uden sten |
2 spsk Tranebær, soltørrede |
1 stk. Kanelstang, |
6 stk. Nelliker, |
2 stk. Stjerneanis, |
1 dl Hvidvin, |
1 dl Appelsinsaft, svarer til saften fra én appelsin |
1 dl Bouillon, svine |
Majsstivelse |
1 kg Kartofler |
100 g Flødeost, naturel |
|
|
|