Lasagne Italienne
Udskriv
for
Kødsauce:
Svits de hakkede løg til de er gyldne i smør/margarine. Tilsæt og svits det hakkede kød. Tilsæt derefter krydderier (basilikum, oregano, salt, peber), tomatpure og bouillon, og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.

Bechamelsauce:
Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger, tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom ost, fløde og krydderier (muskatnød, salt, hvid peber) i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til.

Smør et ovnfast fad med smør/margarine. Læg lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce.

Drys med rasp og fordel smørret herpå.

Bag lasagnen midt i ovnen ved 200° i 35 - 40 minutter til overfladen er gylden og lasagnen mør.

Tomatsalat:
Anret tomat, løg, ost og oliven lagvis i et fad.
Pisk olie, balsamicoeddike, salt og peber godt sammen og hæld det over grønsagerne.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
500 g Oksekød, hakket
1 stk. Løg, stort
25 g Smør/margarine,
Salt, groft
Peber, friskkværnet
1 tsk Basilikum, eller timian
0,5 tsk Oregano
1 dåser Tomatpuré
2 dl Bouillon, Okse
3,5 spsk Hvedemel
0,5 l Mælk, varm / kogene
1 dl Fløde
0,5 tsk Muskatnød
175 g Revet ost, mild
250 g Lasangeplader, forkogte
Rasp
4 stk. Tomater, skiveskåret
1 tsk. Balsamicoeddike
1 tsk Sukker
1 spsk. Olie
Hvid peber
1 stk. Løg, i skiver til tomatsalaten
200 g Salattern
50 g Oliven, sorte