Fransk løgsuppe
Udskriv
for
Skær løgene i tynde skiver. Varm smørret i en gryde og svits løgene ved svag varme til de bliver gyldne, ikke mørkebrune.

Drys melet over og rør det godt sammen. Tilsæt hønsebouillon under omrøring indtil supper kommer i kog. Lad det koge i 15 min.

Smag til med salt og peber.

Rist toastbrødet. Smør franskbrødet og kom revet gruyèreost ovenpå.

Servering:
Hæld suppen op i en suppeterrin eller stor skål. Eller server suppen i portionsskåle og kom 1 stykke franskbrød med reven gruyèreost oven i hver portion.

Det bliver ekstra godt hvis suppen i portionsskålene gratineres midt i ovnen i ca. 1 minut til osten er gylden. Supper skal herefter serveres straks.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
300 g Løg
30 g Smør
1 l Hønsebouillon
1 spsk Hvedemel
4 skiver Toast brød, eller franskbrød
Salt
Peber
100 g Gruèreost, Revet, alternativt parmesan ost