Plukket and med rødkålssalat
Udskriv
for
Denne ret egner sig til en af dagene efter en juleaften med and hvor der ofte levnes en del.

Pluk andeskroget og fjern skind og fedt. Skær det i tynde skiver.

Skær rødkålen i tynde strimler. Skræl appelsinerne med en kniv så den hvide hinde forsvinder. Skær appelsinerne i skiver. Del æblet i 4 både, fjern kærnehuset, skær nu æblet i tynde skiver, del til sidst skiverne på midten. Valnødderne deles i mindre stykker, f.eks. ved at putte dem i en pose og slå den i bordet.

Put kål, appelsin, æble og valnødder i en skål og bland det godt.

Bland en dressing af honning, rødvinseddike, hvidløg, olie og salt og peber. Vend dressingen i salaten.

Lav evt. en potion pasta til børnene.

Hvis der er gemt noget af den gode sovs fra juleanden, passer dette også godt til denne ret.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
400 g And, plukket fra andeskrog
300 g Rødkål
1 stk. Appelsin
1 stk. Æble
40 g Valnødder
1 tsk Honning
0,5 tsk Rødvinseddike
1 fed Hvidløg
3 tsk Rapsolie
250 g Pasta, Skruer