for
|
Skræl kartoflerne og kog dem.
Rør farsen sej med salt og peber. tilsæt revet løg, mel og æg og rør godt.
Varm stegepanden op med rapsolie eller andet fedtstof.
Form frikadellerne med en ske dyppet i vand og steg dem gyldne i det varme fedtstof.
Sovsen: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagningen har taget lidt farve. Tilsæt væsken 1/3 ad gangen, pisk konstant. Kog saucen igennem i ca 5 min. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.
Serveres sammen med rødbeder eller andre forhåndenværende grøntsager. |
|
|
 |
| Arbejdstid |
Antal personer | Samlet tid |
500 g Svinefars, evt. kalv/flaske fars |
1 stk. Løg, Revet |
2 stk. Æg |
1,5 spsk Hvedemel, til frikadellerne |
2 tsk Salt, til frikadellerne |
Peber |
1 kg Kartofler |
15 g Smør, til sovsen |
2 spsk Hvedemel, til sovsen |
4 dl Boulion, til sovsen |
0,75 tsk Salt, groft, til sovsen |
Peber, friskkværnet, til sovsen |
Kulør, til sovsen |
Rødbeder |
|
|
|