Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager
Udskriv
for
Se torskefileten efter for ben og hak kødet groft. Rør fiskekød, løg, mel, æg, dild, salt og peber godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Skræl kartoflerne og kog dem.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved svag varme ca. 8 min. - på hver side.

Svitsede grøntsager
Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og løg i ca. 3 min. Drys med salt og peber og smag til.

Persillesauce
Kom den hvide mælkesauce i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt persille, salt og peber. Smag til.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
0,5 kg Torskefilet
1 stk. Løg, finthakket
3 spsk Hvedemel
3 spsk Kartoffelmel
2 stk. Æg
3 spsk Dild, finthakkede kviste
1,5 tsk Salt, groft (til frikadellerne)
Peber, friskkværnet
1 dl Mælk
50 g Smør
1 spsk Rapsolie
400 g Gulerødder, i tynde stave
3 stk. Rødløg, i både
1 tsk Salt, groft (til grøntsagerne)
0,5 l Mælkesauce, f.eks. Karolines Køkken
2 dl Persille, finthakket
0,5 tsk Salt, groft (til sovsen)
1 kg Kartofler