Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager
Udskriv
for
Skræl kartoflerne og kog dem.

Se torskefileten efter for ben og hak kødet groft. Rør fiskekød, løg, mel, æg, dild, salt og peber godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved svag varme ca. 8 min. - på hver side.

Svitsede grøntsager
Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og løg i ca. 3 min. Drys med salt og peber og smag til.

Persillesauce
Kom den hvide mælkesauce i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt persille, salt og peber. Smag til.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
0,5 kg Torskefilet
1 stk. Løg, finthakket
3 spsk Hvedemel
3 spsk Kartoffelmel
2 stk. Æg
3 spsk Dild, finthakkede kviste
1,5 tsk Salt, groft (til frikadellerne)
Peber, friskkværnet
1 dl Mælk
50 g Smør
1 spsk Rapsolie
400 g Gulerødder, i tynde stave
3 stk. Rødløg, i både
1 tsk Salt, groft (til grøntsagerne)
0,5 l Mælkesauce, f.eks. Karolines Køkken
2 dl Persille, finthakket
0,5 tsk Salt, groft (til sovsen)
1 kg Kartofler