Tarteletter
Udskriv
for
Skær kyllingfileterne ud i mindre stykker/tern.

Svits kyllingestykkerne kort i smør i en gryde – de må ikke blive brune.

Kom nu vand, laurbærblade og bouillon terning i gryden. Når suppen koger, skummes den af, og kog videre i 10-15 minutter.

Hæld væsken fra aspargesnitterne, og gem den.

Når kyllingen har kogt, hældes suppen fra gryden gennem en si. Hæld suppen sammen med væsken fra aspargessnitterne og læg kyllingen til nedkøling på en tallerken.

Smelt smør i en anden gryde, og tilsæt mel under omrøring ved svag varme, og lav en opbagt sovs:

Tilsæt den gemte suppe lidt af gangen under kraftig omrøring ved svag varme. Tilsæt evt. en anelse mælk eller fløde for at give tarteletfyldet lidt mere fylde og smag.

Kog i et par minutter imens du rører rundt, og skru ned på svag varme.

Riv nu kyllingkødet fra hinanden, og tilsæt kylling og asparges, og varm tarteletfyldet op.

Smag til med salt og peber.

Tarteletterne varmes i ovnen i 3-5 minutter ved 180°C grader varmluft med bunden i vejret.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
500 g Kyllingefileter
1 dåser Asparges
4 stk. Laurbærblade
25 g Smør
1 stk. Bouillon terning
4 spsk Mel
3 dl Vand
Salt og peber
Mælk, eller fløde
16 stk. Tarteletter, Luxus