Cæsarsalat med kylling / halloumi
Udskriv
for
Dressing:
Start med at lave dressingen. Kom ansjosfileter, æggeblomme, vand, citronsaft, dijonsennep og olie i en blender, og kør, til du får en konsistens, der minder om en tynd mayonnaise.

Tilsæt nu revet parmesan, og blend igen. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.

Kylling / Halloumi:
Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, og drys med salt og peber. Bag nu kyllingefileterne i ovnen i 10-15 minutter, til de er gennemstegte og let gyldne i overfladen.

Skær det tilberedte kyllingekød i skiver.

I vegetar versionen skæres Halloumi osten i 1 cm tykke skiver som steges på en grillpande et par minutter til de har fået mørke striber.

Croutoner:
Skær pita brøddet i 1 x 1 cm store stykker og put det i en frysepose. Hæld rapsolie ved og en lille håndfuld groft salt. Vend posen mange gange så olie og salt fordeles på brødet. Fordel brødet på et stykke bagepapir i ovnen og bag dem i ca. 10 minutter. Hold øje med at de ikke får for meget.

Salat:
Skyl og pluk salatbladene, og læg dem på et salatfad. Dryp dressing over, og fordel kyllingekød/Halloumi og croutoner/brød over salaten. Riv parmesan ost over, og servér.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
1 stk. Æggeblomme
1 tsk Dijonsennep
2 spsk Citronsaft, eller hvidvinseddike
0,5 tsk Salt, Groft, til dressing
1 spsk Vand
400 g Kyllingefiletter, alternativ Halloumi
250 g Halloumi ost, alternativ til kylling
0,5 tsk Salt, Groft, til kyllingen
75 g Parmesanost, 40g i dressing, resten ved servering
2 stk. Ansjosfileter
0,5 dl Olivenolie, til dressing
4 stk. Hjertesalat
2 stk. Groft pitabrød, alternativ til croutoner
0,5 dl Rapsolie, til croutoner