Fiskepinde med søde kartoffelchips og avocadodip
Udskriv
for
SØDE KARTOFFELCHIPS (START TO TIMER FØR SPISETID)
1. Forvarm ovnen til 120 grader (varmluft).
2. Vend kartoffelskiverne i olivenolien i en stor skål. Læg skiverne på to bageplader i et lag. Drys havsalt over.
3. Sæt bagepladerne i ovnen omkring 2 timer, idet du bytter om på pladerne g vender chipsene efter 1 time.
4. Tag baepladerne ud af ovnen, når chipsene er lysebrune og sprøde. Nogle af dem kan stadig være lidt bløde, men de bliver sprøde, når de er kølet af. Lad chipsene køle af i 10 minutter, inden du serverer dem.
5. Server straks, da chipsene mister deres sprødhed i løbet af et par timer.

AVOCADO-DIP
6. Kom avocado, limesaft, koriander, olivenolie, salt, hvidløgspulver og kommen i blenderen, krydr med peber og kør til blandingen er jævn.

FISKEPINDE
7. Bland mandelmel, salt, paprika og peber i en dyb tallerken.
8. Dyp fiskepindene i ægget, derefter i mandelmelet, til de er helt dækkede.
9. Opvarm rapsolien i en stor stegepande ved middelvarme.
10. Læg fiskepindene i stegepanden en ad gangen. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side, til de er lysebrune. Læg dem over på 2 tallerkener med fedtsugende papir (bagepapir).
11. Anret og stænk citronsaft over, inden du serverer med avocado-dip og chips til.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
2 stk. store søde kartofler skåret så tyndt som muligt
3 spsk jomfruolivenolie (kartoffelchips)
1 tsk havsalt (kartoffelchips)
2 tsk avocadoer
1 dl limesaft
2 spsk friske korianderblade
2 spsk jomfruolivenolie (avocadodip)
1 tsk salt (avocadodip)
1 tsk hvidløgspulver
1 knsp spidskommen
1 knsp friskkværnet sort peber (avocadodip)
3,5 dl mandelmel
1 tsk salt (fiskepinde)
0,5 tsk paprika
0,25 tsk friskkværnet sort peber (fiskepinde)
3 stk. æg, let pisket
0,5 dl rapsolie
450 g torskefilet,s kåret i 10 cm. lange og 2,5 cm brede pinde, er nemmere at skære i pinde, når de er frosne.
3 spsk citronsaft af en citron (fiskepinde)