1. Sæt ovnen på kraftig grill. 2. Opvarm olivenolien i en stor, ovnfast stegepande ved middel til stærk varme, til den begynder at syde. 3. Tilsæt asparges. Steg dem i 5 minutter under lejlighedsvis omrøring. 4. Tilsæt tomater. Steg dem i 3 minutter under lejlighedsvis omrøring. 5. Pisk æg, timian, salt og peber sammen i en middelstor skål. Hæld forsigtigt æggemassen over aspargeserne og tomaterne og flyt grøntsagerne rundt, så de er jævnt fordelt i panden. 6. Skru ned til middelvarme. Tilbered æggemassen i ca. 3 minutter, til den er fast ved kanten. Træk forsigtigt æggemassen væk fra kanten med en gummispatel og vip panden let, så den flydende æggemasse løber nd langs kanten. Steg videre i ca. 3 minutter til kanten er fast igen. 7. Sæt forsigtigt panden under grillen og grill retten i 3-5 minutter til den er hævet og brun. Skær frittataen i trekanter og server. Evt. med brød til. |