Skaldyrs-thaisuppe med naanbrød
Udskriv
for
NAANBRØD
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 10 min.
1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.
2. Tilsæt vand, olivenolie og creme fraiche.
3. Ælt det hele sammen med hænderne eller på en bagemaskine. Dejen skal være blød og slippe hænderne, da den skal kunne rulles ud. Hvis den ikke kan dette, tilsættes mere hvedemel.
4. Lad dejen hvilke i 10 minutter i skålen.
5. Del dejen i 6 stykker.
6. Dejen rulles ud til små flade brød - de skal ikke være for tykke.
7. Kom lidt vand på den ene side og kom denne side på en varm tør pande.
8. Pensel den side der er opad med olivenolie og drys med nigellafrø.
9. Vendes og steges på den anden side, når de er gyldne.
10. Spises lune. De er bedst lige når de er stegt.

SUPPE
1. Bring suppe, løg, grønkål og salt i kog i en tykbundet gryde.
2. Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 minutter. Rør af og til.
3. Kom skaldyrene i suppen, bring den atter i kog og smag til.

TOPPING TIL SUPPE
1. Vend æbleternene med limeskal og - saft.
2. Kom den grønne suppe i en varm skål. Drys lidt æbletern og koriander på suppen og server resten ved siden af sammen med naanbrødet.
Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
2 dl groft mel
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 dl vand
2 spsk olivenolie
2 spsk nigellafrø
1 l Karolines Køkken krydret Thaisuppe
150 g finthakkede zittauerløg
0,75 tsk groft salt
300 g Frossen skaldyrsmix
2 stk. røde æbler i små tern (ca. 250 g)
2 tsk fintrevet usprøjtet limeskal
1,5 tsk friskpressget limesaft
2 dl friske korianderblade