Ovnstegt kylling i sur sød sauce
Udskriv
for
Forvarm ovnen til 190 grader.

Krydr kyllingen grundigt med salt og peber både udvendigt og indvendigt og fyld maven med persille og ingefær. Skær peberfrugter og rødløg i kvarter og kom dem i en stor gryde med chili, ananas og stødte fennikelfrø. Hæld 3 skvæt god olivenolie på og krydr med salt og peber og bland det hele godt. Læg kyllingen på toppen og dup den med olivenolie. Stil gryden ind på ovnens midterste rille i 1,5 time. Kyllingen er færdig, når man uden besvær kan vride lårene rundt.

Tag gryden ud af ovnen og hæld kyllingesaften ned over grøntsagerne. Læg kyllingen på et fad sammen med halvdelen af grøntsager og ananas og lad hvile i 5 minutter, mens sausen tilberedes. Kør resten af grøntsager og ananas på foodprocessoren sammen med sukker og aceto balsamico til en lækker sause. Smag til med lidt salt. Tilsæt lidt kogende vand om nødvendigt, så konsistensen bliver god. Man kunne også presse saucen gennem en groftmasket si, så den bliver endnu mere lind. Smag den til.

Karakter Bedømmelser
Indsend et billede af din ret - det kan blive vist her
Arbejdstid
Antal personerSamlet tid
Ingridienser
1 stk. Kylling, af 2 kg
havsalt og friskkværnet peber,
1 bundt Persille, frisk
4 stk. Ingefær, revet med skal
2 stk. Røde peberfrugter, halverede og udkernede
2 stk. Gule peberfrugter, halverede og udkernede
4 stk. Rødløg,
2 stk. Chile, halverede, friske
1 stk. Ananas, skrællet, moden, skåret i kvarter og hakket
1 tsk Fennikelfrø, stødt
Olivenolie,
2 spsk Sukker,
6 spsk Aceto balsamico,