Ovnbagt lam m. tomater auberginer, hvidløg, mynteolie og oliven |
|
for
|
Opvarm ovnen til 200 grader.
Rids sværen på lammekammene, så fedtet kan løbe af og sværen bliver lækker sprød. Stil det til side.
Skær auberginerne i 2½ cm tykke skiver på tværs og halver tomaterne. Pensl aubergineskiverne med olivenolie på begge sider og steg dem på en slip-let pande, til de har fået lidt farve. Tag aubergineskiverne op og læg dem i den ene side af en ren bradepande. Læg de halverede tomater og hvidløgsfed ved siden af og drys lidt oregane, salt og peber over. Man kan også altid rive lidt frisk basilikum eller merian over tomaterne.
Krydr lammekammene og sautér dem gyldne på alle sider i slip-let pande. Dryp lidt olivenolie på og læg kødet ved siden af grøntsagerne i bradepanden med sværsiden opad. Stil bradepanden i ovenen i 30 min., så kødet er lyserødt eller efter smag. Lad oliven stege med i de sidste 5 min. Tag brademanden ud af ovnen og lad trække i 5 min.
Så skal der laves mynteolie. Stød mynten i en morder eller kør den på en blender med 1 knap sal |
|
|
 |
| Arbejdstid |
Antal personer | Samlet tid |
2 stk. Lammekamme, m. 7 afpudsede ben på hver |
2 stk. Auberginer, faste |
8 stk. Blommetomater, modne |
Ekstra jomfruolivenolie |
8 fed Hvidløg, med skal |
Oregano, tørret |
Havsalt, |
Sort peber, friskkværnet |
Basilikum, frisk, eller merian |
Oliven, 1 håndfuld stenfri |
Mynte, frisk |
Sukker, |
Rødvinseddike, |
|
|
|